Trădătorii asediului din 11 septembrie 1683

Featured Video Play Icon

Soarta Bătăliei de la Viena
(Link documentar video – click pe imaginea alăturată)
După eșecul lui Suleyman Magnificul din 19 octombrie 1529, focul cuceririi Vienei a ars mocnit 154 de ani, respectiv până în anul 1683 când Padișahul Mehmet IV-lea a numit la comanda oștii otomane pe marele vizir Kara Mustafa, căruia i s-a alăturat armata condusă de Șerban Cantacuzino și cei 40.000 de tătari conduși de Girai Han.
Potrivit atestărilor istorice, de comun acord, armata vizirului și a aliaților stabilise strategia de luptă, Girai Han și tătarii săi urmând să împiedice traversarea Dunării a trupelor creștine, sosite în apărarea Vienei.
Însă tătarii în frunte cu Girai Han, din aliați au devenit ce au fost de-a lungul vremii și anume, o ceată nomadă de trădători criminali a căror „prestanță” reușind să îngrozească societatea a acelor vremuri, fiind catalogați și incluși de contemporani în topul celor mai mari monștri medievali.
Și în această Bătălie tătarii și-au dovedit măiestria în viclenie și lașitate, trădându-și aliații.., au facilitat armata condusă de Sobieski să se poziționeze și să ia prin surprindere oastea otomană în bătaia tunurilor.
Așa cum rezultă inclusiv din documentarul video, în încercarea vizirului Kara Mustafa de a se replia și contraataca trupele conduse de Sobieski, a apelat la ajutorul aliatului Girai Han, însă acesta și tătarii săi i-au întors spatele, părăsind câmpul de luptă ca niște lași.
În acele împrejurări (urmare lașității trădătorilor tătari), Kara Mustafa a reușit a scape cu viață fugind în Ungaria, însă din ordinul Sultanului a fost omorât prin ștrangulare la 25 decembrie 1683, în Belgrad.

De la Hoarde și Hanate, la tătărimea contemporană.
În ciuda ostilității Hoardelor mongolo-tătare și trădătorilor Hanatelor tătărești în perioada medievală, cât și prin contemporanii acestora care-și permit să alunge Ambasadorul Turciei pe timp de pace.., poporul turc i-a acceptat și îi respectă ca fiind dindaș kardeș (frați de credință).
Dar dacă nu se vor găsi voci care să-i responsabilizeze și să-i conecteze la mentalul societății contemporane.., tupeul incomensurabil și imprevizibil al tătarilor poate stârni pretenții teritoriale inclusiv în Turcia, la fel cum au pretenții în Crimeea, considerând-o ca „pământ străbun” al tătarilor.
Să nu uităm, de-a lungul timpului tătarii și-au schimbat de trei ori crezul divin, din budism de tip tibetan în islam, de la care cei din Polonia s-au convertit în creștini, tot ei tătarii.., s-au aliat cu mongolii și au contribuit la consolidarea imperiului condus de criminalul Ginghis Han, iar după moartea acestuia s-au bătut între ei divizându-se în Hoarde și Hanate, ca mai apoi, să se alieze cu Imperiul Otoman, cu fasciștii lui Hitler și comuniștii lui Stalin.., în toate cazurile tătarii s-au dovedit trădători.

Pe considerentele realităților de facto, din punct de vedere cultural tătarii au o istorie foarte simplă.., marcați de conflicte interne interminabile, tătarii n-au reușit să genereze civilizație: tradiții, cultură și nici măcar arta culinară așa cum au procedat marile imperii și popoarele, care spre deosebire de cel al tătarilor și-au câștigat suveranitatea. Cultura tătară în proporție de 95% se rezumă doar la „manelizarea” și asumarea culturii popoarelor cu care s-au intersectat de-a lungul vremii.

Ca să-ți cunoști trecutul istoric, este un privilegiu de care ar trebui să ia seamă inclusiv contemporanii tătari, nu eu am scris istoria și nici cel ce vă cataloghează ca fiind un popor laș, cinic, de trădători și iresponsabil inclusiv cu propria comunitate.., cel puțin așa sunteți etichetați de cronicarii vremii și contemporanii care au asistat la ruinarea tătărimii în formă organizată din România.
Cu excepția unor impostori ce se pretind a fii liderii sau/și Reformatorii UDTTMR (care vă manipulează la preț de șuberek).., de peste 2 ani de criză comunitară, ați reușit să vă regrupați doar pe Facebook, unde nu faceți de cât să-l criticați și să-l înjurați pe Turcu’ din Bușteni…
Apropo.., voi, mahalagii ăștia virtuali, altceva de cât atacul la persoană, familie și să mi-l pupați pe „Osman” nu știți?

2 thoughts on “Trădătorii asediului din 11 septembrie 1683

 1. Foarte tare…oare așa este?
  Doar am o observație,nu pot trece cu vederea faptul că istoria omenirii este plină de trădători și așa zisi cuceritori care au demonstrat că nu dau doi bani pe cei subjugati și și-au bătut joc de viata și obiceiurile popoarelor…!azi ne numim “președinte” de partid, indiferent de naționalitate sau crez.,…!!?!!tuturor care văzut si au citit articolul le răspund ,oare merită să dăm importanta tuturor bârfelii de pe net…?și fiecare este dator să păstreze obiceiurile și credința așa cum au lăsat-o străbunii…!
  Merită să dăm importanta istoriei ,despre bârfe ….fiecare este liber să scrie cum vrea sau ce vrea!
  Eu una,nu dau posibilitatea de mă indispune niște oameni bârfitori….!
  Mulțumesc și salutări de bine tuturor celor fac parte din poporul tătăresc!

  1. Ce fel de om poate fi acela care nu acceptă realitatea istorică?
   Eu cred că ar fii mai bine să începem un dialog constructiv, cu argumente documentate pro și contra și să ne debarasăm definitiv de sfera în care pretinșii lideri vor să ne mențină dezbinați.
   Așa că domnule Mengazi.., vă sugerez să accesați și link-urile din articol, din care vă puteți edifica după cronici istorice.
   Uniunea Musulmană din România nu interpretează istoria ci doar o expune în scop responsabilizării contemporanilor, pentru ca ei să învețe din greșelile istorice.
   Mulțumesc pentru înțelegere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.