Muftiul României „pus la zid” la Congresul Mondial al Tătarilor Crimeeni.

Muftiul Iusuf Murat, rușinea comunității musulmane din România, acuzat grav în Comisia de audit a Congresului Mondial al Tătarilor Crimeeni.

Încă de la începutul anului în curs, România a fost vizitată de reporteri turci, care au cules informații, documente și opinii despre comunitatea musulmană din țara noastră, printre cei contactați aflându-se și Dl. Ali Ibraim, în prezent liderul Grupului Civic de Opinie și Inițiativă pentru Uniunea Musulmană din România, care a confirmat cu declarații ferme și probe temeinice despre realitatea existentă, inclusiv despre faptele muftiului Iusuf Murat.
Contactat de redacția noastră, Dl. Ali Ibraim ne-a declarat: «Lipsa de reacție, mai mult sau mai puțin justificată, a comunității musulmane față de abuzurile fără precedent ale liderilor comunităților turco-tătare și, în mod special, ale liderului religios, muftiul Iusuf Murat, m-a determinat să-mi caut aliați externi. Cei care, prin actele și faptele lor batjocoresc pe musulmani și interesele acestora, chiar și pe cei trecuți în neființă, ar trebui să-și pună semne de întrebare, pentru că demersurile mele nu se vor opri decât odată cu restabilirea principiilor democratice în sânul comunităților turco-tătare în forma organizată și instituția Cultului Musulman din România.
Prin publicația dumneavoastră doresc să informez pe toți frații musulmani din România că am făcut numeroase demersuri la instituțiile Statului român, la toate nivelurile, dintre care unele sunt în curs de cercetare. Iată de ce, fiecare musulman român trebuie să își asume responsabilitatea și să se alăture demersurilor de normalizare și armonizare a situației actuale din comunitatea noastră, scopul comun fiind continuitatea graiului, obiceiurilor și tradițiilor etno-confesionale.» – a declarat Dl. Ali Ibraim.

Redăm mai jos articolul apărut în publicația online QIRIM’IN SESI („Vocea Crimeei”)[1] din 06 octombrie 2017 (vezi aici – http://www.qiriminsesi.com/dqtk-denetleme-uyesi-ve-romanya-muftusu-yusuf-murat-hakkinda-korkunc-iddia.html?fb_action_ids=1967996993437808&fb_action_types=og.comments):
[1] Publicația apare cu sloganul „Uniți în grai și gând”.

La recentul Congres Mondial al Tătarilor Crimeeni din Ucraina, Membrii Comisiei de Audit i-au adus grave acuzații muftiului român de origine tătară, Iusuf Murat.
Urmarea dezvăluirilor ce pun sub semnul întrebării onestitatea unui șef de cult, Congresul a hotărât supravegherea lui Iusuf Murat.
În acest sens, s-a recomandat Musulmanilor români să găsească soluții la problemele religioase generate de muftiul Iusuf Murat, care a închiriat locațiile aparținând Muftiatului unor întreprinzători, unde se comercializează produse din carne de porc și alcool.
Una dintre nemulțumirile ce tind să amplifice discordia dintre Creștinii și comunitatea musulmană din Constanța, provocat însușii de Iusuf Murat, are ca obiect grănițuirea unui teren din curtea Geamiei Hunchiar, pe care s-a construit ilegal.
Iusuf Murat mai este acuzat și pentru închirierea grădina aparținând domeniul fostului Muftiat, unde, peste relicvele otomane, la limita Moscheii, funcționează o terasă în care sunt comercializate băuturi alcoolice și preparate din carne de porc, contrar religiei Islam, ceea ce a atras nemulțumirea comunității musulmane din România.
PRODUSE ALCOOLICE ȘI CARNE DE PORC LA INTRARE ÎN MOSCHEE
Cele două locații aparținând moscheii Hunchiar, au fost închiriate de Muftiul Iusuf Murat, întru-na funcționează market-ul „Unal” având standurile pline cu produse din carne de porc și alcool și, în a doua locație închiriată către S.C. Stegio S.R.L., funcționează un Cafe-bar, care și-a extins o terasă peste mormintele seculare din curtea Moscheii, unde până dimineață sunt comercializate băuturi alcoolice și preparate din carne de porc, gătite după specific italian și tradițional românesc.
Dar, problemele din ograda Moscheii Hunchiar nu se rezumă la atât, cu acordul tacit al lui Iusuf Murat, Cafe-bar-ul a fost extins cca. 3 metri printr-o construcție ilegală, astfel, Sfânta Moschee a rămas izolată într-o fortăreață înconjurat pe cele patru laturi, de market-uri și restaurante în care se comercializează băuturi alcoolice și alcool.
Întrebat despre construcțiile ilegale și locațiile închiriate aparținând Cultului Musulman, în sunt comercializate produse din carne de porc și alcool, Muftiul a negat totul, spunând că «nu știu nimic în acest sens.., situația financiară precară a instituție, m-a determinat să închirieze domeniile Muftiatului, contracte în care se menționează expres „interzicerea comercializării și consumului de alcool și preparatelor din carne de porc”, dacă există astfel de anomalii în activitatea chiriașilor, voi lua măsuri pentru remedierea deficiențelor», a declarat Iusuf Murat.
CONSTRUCȚIE ILEGALĂ, CU ACORDUL MUFTIULUI IUSUF MURAT
Raportând cele declarate mai sus de Muftiul Iusuf Murat, la declarațiile lui Sorin Moceanu, veți constata că omul de afaceri a recunoscut că a construit ilegal o clădire în ograda Moscheii Hunchiar și, în schimbul toleranței față de complicele Iusuf Murat, a asigurat comunitatea musulmană că «deși sunt Creștin, respect Islamul.., am să închiriez această clădire unor birouri și n-o voi transforma într-o locație de „divertisment” în care să se consume sau să se comercializeze alcool și preparatelor din carne de porc, în schimb, nu vreau mai reacționați reproșând muftiului».
Sursa: VAKİT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.