Intelectualii la preț de șuberek.

În timp ce unii tătari sunt preocupați cu meritocrația și moștenirile lui Gazi Ali Pașa, eu continui să militez pentru drepturile tătărimii în particular și musulmanilor în general, știrbit prin dictatura ultimului lider care a ruinat uniunea ca entitate juridică.
Nu am avut pretenții la etnicii de rând, însă mă așteptam măcar ca intelectualii tătari să se implice, punând umărul pentru a regrupa tătărimea într-o nouă formă organizată, în scopul redobândirii reprezentantului în relațiile cu statul și bugetarea de odinioară.
După ce preț de aproape un an de zile am fost mințit perpetuu, ne mai suportând, am fost nevoit să mă debarasez de Grupul Civic Tătar reprezentat de excelența sa mincinosul Sunay Omer și prof. univ. dr. Ibram Nuredin.
De la ultima promisiune a mincinosului Sunay Omer la care a asistat Ezel și Duniamin, au trecut încă 3 luni, timp în care acest mincinos ordinar (Sunay Omer), n-a reușit nici în prezent să formuleze și să depună un statut pentru a intra în legalitate.
De ce Sunay Omer? Nu mai e Turcu’ din Bușteni ca să suporte formularea și redactarea documentelor așa cum am procedat la îndemnul tău, pentru cererea de anulare a Congresului și Dizolvarea U.D.T.T.M.R., pentru care n-ai contribuit cu o virgulă sau o atenție?
Cât credeați că am să vă suport nesimțirea crasă și indiferența față de frații mei tătari? Conștienți fiind că tătărimea e în derivă, tu Sunay Omer „huiduit” de un altul de teapa ta, organizați fel de fel de evenimente prin care vă etalați meritele individuale și nu de puține ori, apelând cu nerușinare la contribuția financiară a celor din jur, care mai cred în minciunile voastre reformatoare.
Analizând pasivitatea crasă de care dați dovadă, pe zi ce trece suspiciunile mele se amplifică și mă întreb la modul cel mai serios: de ce tătărimea intelectuală aciuită la șefia comunității nu a fost capabilă să păstreze organizația funcțională, cum de altfel mă întreb de ce căpeteniile unui popor atât de viteaz, n-a reușit să aibă o țară și un drapel?
Sunt ferm convins că nu poporul este vinovat pentru nenorocirile care s-au abătut de-a lungul istoriei și până în prezent, ci căpeteniile și liderii tătărimii care o dată ajunși la șefie, uită de cei pe care ar trebui să-i reprezinte cu onestitate.
Cu ambiții de capsomani învăluit în „kefinul” interesului personal și de grup, credeți voi că veți reuși să vă păstrați identitatea etnică, cultura și limba maternă(?), în condițiile în care aveți un exemplu negativ, ce prin kermeze cu iz de șuberek și excursii comunitare selective, a lăsat peste 28.000 de tătari fără uniune și drepturile fundamentale?
Uite cum procedăm Sunay Omer, nu-mi place să dau ultimatum, ci doar îți spun ce voi face, te mai aștept 2 săptămâni așa cum te-am așteptat peste un an, crezând că vei face ceva pentru frații mei tătari și n-ai făcut nimic.., dacă în două săptămâni nu postezi statutul noii formațiuni, încep episoadele evaluându-ți valoarea de piață, adică 2 bani atât cât valorezi laolaltă cu profesorul.
Cel puțin tu Sunay Omer, nu ești turnător ordinar, dar un îmbârligător și un mincinos ordinar ești prin excelență și o spune unul care te cunoaște.., am început numărătoarea inversă, puneți-mă la încercare și vă voi convinge că mă pot coborî la nivelul vostru „irigându-vă” de la o altitudine de 980 m.
Dacă credeți că sunt impresionat de facultățile voastre, vă înșelați.., până în prezent ați dat dovadă că sunteți doi mincinoși ordinari, punând mai presus interesul personal, în loc să vă intereseze soarta comunitatea din care proveniți.
Priviți documentul de mai jos.., eu mi-am continuat lupta și am speranțe justificate că voi izbuti, voi, voi ce ați făcut? În special tu Sunay Omer.., mă crezi cumva Abdulgani? Indiferent de ceea ce crezi, eu îți spun „TIC-TAC”, adică mai ai 13 zile să-ți onorezi promisiunea inițială și anume: de a milita în interesul comunității și nu doar în interes personal, alături de dl. Ibram Nuredin.
View Fullscreen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.