Comunicat de presă

 

 

ACUZAȚIILE MUFTIULUI IUSUF MURAT PRIVIND PROBITATEA MORALĂ

Precizez de la început că nu am mustrări de conștiință în privința faptelor ce mi se impută, întrucât nu am comis o atare infracțiune care să-mi atragă consecință juridică, subsemnatul fiind doar o victimă a „criminalilor legitimați în drept penal”, care   m-au anchetat, judecat și condamnat prin ignorarea tuturor principiilor de drept, adevăr și echitate.
Menționez că, la nici două luni după ce am fost pus în libertate (în urmă cu 12 ani), am postat dosarul cauzei în portalul www.justiția.3x.ro, dorind să se înțeleagă că niciodată nu mi-am ascuns trecutul, așa cum împrăștie în spațiul public numitul Iusuf Murat -muftiul Cultului Musulman din România.
 După ce am început să sesizez autoritățile și să deconspir public actele și faptele penale ale mafiei tătărești, precum și imixtiunile Guvernului de la Ankara, la finele lui 2016, contul facebook cu denumirea „Uniunea Musulmană din România”, unde, alături de alți șapte prieteni, aveam calitate de administrator, a fost spart și șters din mediul online.
Cu 2 zile înainte de a publica acest articol, am constatat că aceeași soartă a avut și site-ul sus menționat care nu putea fi accesat.., în care erau postate probe/ documente oficiale pentru dovedirea nevinovăției subsemnatului, motiv pentru care am sesizat autoritățile abilitate și astfel am reușit să-mi recuperez site-ul.., cei interesați de „fabrica de victime” din sistemul judiciar se pot convinge accesând acest link.
 Înclin să cred că, în cazul ștergerii site-ului www.justitia.3x.ro, ar putea fi implicate și servicii secrete, prin pretinsul președinte cu statut penal Eserghep Gelil – fost deputat din partea P.R.M., care a făcut parte din Comisia parlamentară specială pentru controlul activităţii Serviciului de Informaţii Externe (decembrie 2007 – octombrie 2008) și Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii S.R.I. (până în martie 2005).
Numitul Eserghep Gelil, ale cărui biografii le puteți citi accesând acest link, controlează activități de tip mafiot și are sprijinul necondiționat al muftiului Iusuf Murat, acesta din urmă fiind implicat inclusiv în organizarea ilegală a Congresului din 2017 și în toate activitățile ilegale a U.D.T.T.M.R., al cărui președinte și staff au fost scoși în afara legii și radiați din Grefa Asociațiilor și Fundațiilor, prin hotărâri definitive pronunțate de instanțele românești.
 În ciuda deciziilor menționate mai sus, cei doi capi ai mafiei tătare, Eserghep Gelil și Iusuf Murat, uzând ilegal de sigla U.D.T.T.M.R., își permit să organizeze activități, inclusiv în Instituția Prefectului – Guvernul României, sau primesc „bonus” pentru activități ilegale, sume deturnate din bugetul local, ca și în cazul „Kureș-ului” finanțat de primarul Florin Mitroi.
 Mai mult decât atât, înclin să cred că inclusiv serviciile din Turcia sunt implicate și direct interesate să mă reducă la tăcere, pentru că am avut „obrăznicia” să divulg gravele imixtiuni prin care diplomații și oficialii din Turcia susțin necondiționat mafia tătărească patronată de Eserghep Gelil și Iusuf Murat.
Reiterez faptul că, aceștia din urmă, de aproape doi ani, nu au calitate să facă uz, sau să susțină activități sub sigla U.D.T.T.M.R.
 Iată câteva dovezi de imixtiuni flagrante comise de oficialii turci:
 – Vizita doamna deputat Lütfiye İlksen la UDTTMR
 – Recepția oficialilor din Turcia cu invitații UDTTMR
 – Întrevedere cu Președintele Turcilor de Pretutindeni
 – Vizită a unei echipe TRT-TV la UDTTMR
 – Bayram cu președinte și staff-ul ilegal al UDTTMR
 – Delegația Universității Trakya – Edirne la UDTTMR
 – Vizita oficialilor din Turcia la UDTTMR
 – Kurban Bayram cu staff-ul ilegal UDTTMR
 – Ministrul turc, cu invitații UDTTMR
 – Receptie TCG FATIH
Conștient că aceștia sunt în stare de orice, am salvat toate decupajele din link-urile de mai sus și, separat, conținutul acestora (text, foto, video), pentru a putea dovedi, în caz de e nevoie.

Iată, deci, cum Iusuf Murat și complicii din Turcia, denigrându-mă, vor să își acopere faptele grave comise, în contradicție flagrantă nu numai cu legea divină, ci și cea penală.

ACUZAȚIILE MUFTIULUI IUSUF MURAT PRIVIND CERTIFICATUL ȘI INFRACȚIUNEA DE VIOL

Față de cele „25 de zile de spitalizare” ale presupusei victime, precizez că, din câte îmi amintesc, la dosarul cauzei există un certificat medical din care rezultă 3 zile de spitalizare și în care se precizează că victima nu a fost violată.
Totuși, în ciuda probelor indubitabile în apărarea mea și a demersurilor privind stabilirea adevărului, în concret cu normele procedurale, „criminalii legitimați în drept penal” mi-au respins, de fiecare dată, solicitările legitime.
 
În context, precizez că, îmi amintesc ca și acum, prima și ultima dată când victima s-a prezentat la proces, instanța a dispus judecarea cu ușile închise, ocazie cu care președintele completului a formulat întrebările, în timp ce victima a răspuns cu da sau nu!
 De asemena, vă voi dovedi că sunt singurul condamnat postdecembrist care a intrat în posesia sentinței definitive de condamnare, după ce am executat 3 ani de pedeapsă și alți 3 ani în care am fost reținut fără mandat de arest preventiv, în total 6 ani din cei 7 executați!
 Pe de altă parte, consider că sunt printre puținele victime ale „criminalilor legitimați în drept penal”, care se pot lăuda că a învins sistemul represiv și corupt din cadrul D.G.P., accesând acest link vă veți convinge că:
 am reușit să-i fac să recunoască că, până la pronunțarea sentinței definitive nr. 255/ 1999, mandatul de arest preventiv a fost prelungit o singură dată, ceea ce înseamnă că timp de 6 ani am fost reținut abuziv (pct. 3);
② pe plan național, am reuști să mă impun cu privire la încătușarea deținuților în timpul transportului și prezentare în fața instanțelor de judecată (pct. 6, lit. b);
③ am reușit să determin D.G.P. să recunoască că doar deținuții creștini beneficiază de lăcaș și preot, promovând și susținând aceasta, în mandatul fostului muftiu Bagîș Șanghirai, am obținut lăcaș de cult și imam pentru deținuții musulmani (pct. 7), facilități care au fost abandonate prin dispoziția lui Iusuf Murat, după ce acesta a devenit muftiul Cultului Musulman din România;
④ datorită mie, toți deținuții musulmani au primit hrană corespunzătoare, inclusiv în perioada de Ramazan, urmare a sesizărilor adresate autorităților și Muftiului Bagîș Șanghirai, pe acesta din urmă determinându-l ca în ziua de Bayram să vină la Penitenciarul Poarta Albă și să ia masa alături de toți deținuții musulmani (pct. 8).
Dar cea mai mare victorie este cu mine însumi, pentru că, în ciuda acuzelor mai sus menționate, am reușit să(-mi) dovedesc că am fost și voi rămâne un cetățean util societății.
 
În acest sens, după ce am fost pus în libertate, am reușit să îmi refac viața, să-mi deschid propria afacere – fără să apelez la sprijinul uniunilor turco-tătare, la Muftiat sau împrumuturi la bănci, ba mai mult am lăsat în urmă inclusiv o marcă înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci din România.
♦ 
Precizez că, între timp, am fost reabilitat printr-o hotărâre judecătorească.  

ACUZAȚIILE MUFTIULUI IUSUF MURAT PRIVIND SENTINȚA Nr. 164/1993

Cu privire la afirmația muftiului Iusuf Murat cum că prin: «sentinţa cu numărul 164 din 27.01.1993 prin care a fost amendat penal cu suma de 40.000 de lei», rog să argumenteze cu dovezi cele afirmate, mai ales că se referă la o amendă penală și la o sumă astronomică pentru acea vreme.
Nu neg că în perioada 1990-1992, cât am fost plecat din țară, fosta soție m-a acționat în instanță, însă nu-mi amintesc să fi fost vorba de un caz penal, iar aceste probleme le-am rezolvat de îndată ce am revenit în țară.
 
Totuși, să nu uităm că eu sunt un enoriaș de rând și nu șeful Cultului Musulman, precum Iusuf Murat, care ar trebui să fie un reper de demnitate și moralitate pentru enoriașii musulmani și nu numai.
 
Potrivit informațiilor pe surse, Iusuf Murat – muftiul Cultului Musulman din România și-a abandonat soția musulmană cu care are doi copii și conviețuiește în concubinaj cu o femeie creștină cu care are un copil, pe care a fost nevoit să-l recunoască urmare a testelor de paternitate.
 
Abia după ce aceste fapte imorale au fost publicate în presă, Iusuf Murat s-a afișat public alături de soția musulmană și cei doi copiii, la o reuniune ce a avut loc recent în orașul Babadag și la o recepție oficială, în timp ce cu puțin timp în urmă, a fost nevoie de intervenția ambulanței și mascaților la domiciliul acestuia din Poarta Albă, pentru a aplana un scandal monstru de familie, ocazie cu care Iusuf Murat și-a alungat soția și copiii din domiciliul conjugal.

ACUZAȚIILE MUFTIULUI IUSUF MURAT PRIVIND CALITATEA SUBSEMNATULUI

 Conferința de presă din 20 septembrie 2017 a fost organizată de Grupul Civic de Opinie și Inițiativă pe care îl reprezint și nu există nici un aspect imoral, ilegal sau de altă natură ca să-mi fie acuzată lipsa de calitate.
 
În schimb, numitul Iusuf Murat în ce calitate ocupă funcția de muftiu (?), căci, conform art. 68, lit. c din Statutul Cultului Musulman, funcția de muftiu o poate deține doar un absolvent al seminarului Musulman din Medgidia, acesta fiind singura instituție acreditată din România care are dreptul de a emite diplome de imam, seminar pe care Iusuf Murat nu l-a urmat.
 Pentru a accede la funcția de muftiu, numitul Iusuf Murat – consilier de cult, și complicele acestuia, Zevri Saber – consilier juridic la acea vreme, au „actualizat” în mod ilegal Statutul Muftiatului printr-un act adițional, în funcție de interesele viitorului candidat, respectiv a actualului muftiu al României Iusuf Murat, din actul adițional nr. 411/ 2005 lipsind semnătura muftiului aflat în funcție la acea dată!
 Dacă se compară cele două documente, se constata că unul dintre semnatari este însuși Iusuf Murat, care a exclus din art. 68, lit. b, al Statutului inițial, prevederea referitoare la limita de vârstă (Iusuf Murat având la acea dată 28 de ani!) și prin art. 3 din actul adițional, a modificat art. 68, lit. b, astfel să corespundă studiilor pe care le deținea!
 Cu toate „ajustările” preferențiale, interesate și penale, muftiul României nu îndeplinește criteriile statutare, acesta neavând studiile echivalate și recunoscute de Statul român, așa cum rezultă din adeverința emisă de Ministerul Educației nr. 10939/ 2007 și Rezoluția nr. 847/ P / 2007, deci Iusuf Murat deține funcția de muftiu fără a avea calificare recunoscută în Teologie Islamică, singurele studii recunoscute fiind în Teologie Ortodoxă.
 Iată, deci, cu funcția de muftiu este ocupat de un specialist în Ortodoxie și necalificat în Islam!

 AUTO-DISCULPAREA MUFTIULUI IUSUF MURAT PRIVIND CARNEA DE SACRIFICIU

 Potrivit informațiilor mediatizate, anual, cu prilejul „Kurban Bayram” (Sărbătoarea Sacrificiului), cele două uniuni în formă organizată (turco-tătară), Muftiatul, Organizațiile Guvernamentale și oamenii de afaceri din Turcia, împart cel puțin 15.000 de pachete, conținând cca. 3 kg de care de sacrificiu.
♦ 
Dintr-un calcul aritmetic elementar, dacă înmulțim 3 kg de carne cu 15.000 pachete, rezultă 45.000 kg de carne în carcasă (ținând cont că o ovină în carcasă cântărește cca. 22 kg), din care se dovedește că au fost sacrificate 2.045 de ovine. Dacă se are în vedere faptul că fiecare ovină costă aproximativ 400 lei, înmulțind cu 2.045 de capete, rezultă că valoarea totală de achiziție este de 8.180 lei, respectiv 177.864.75 euro.
♦ Muftiul Iusuf Murat nu are nici un interes să informeze, în mod transparent,  comunitatea pe care o conduce, dar autoritățile abilitate ar trebui să se implice și, prin cercetare, ar putea să afle dacă aceste sume sunt contabilizate și, mai ales, dacă animalele au fost sacrificate și tranșate în conformitate cu normele sanitare în vigoare(?), ținând cont că au fost distribuite populației.
♦ Vă asigur că o anchetă corectă și competentă va evidenția monopolul deținut de Iusuf Murat, că toate animalele sunt cumpărate și sacrificate la ferma muftiului din Poarta Albă – Constanța, ce o deține în numele tatălui.

AUTODISCULPAREA MUFTIULUI IUSUF MURAT PRIVIND CIMITIRELE

 Potrivit declarațiilor fostului muftiu Bagîș Șanghirai, Muftiatul Cultului Musulman deține acte de proprietate pe un teren de 3,5 ha în zona „Crețoiu” din Constanța, destinat noului cimitir musulman, numai că, de 12 ani, muftiul Iusuf Murat preferă să arendeze terenul pentru suma de 800 lei/ an, în loc să-l utilizeze conform destinației și în folosul comunității pe care o reprezintă.
În tot acest timp, în cimitirul musulman „Intim” din Constanța, cu complicitatea muftiului Iusuf Murat, au fost profanate mii de morminte și, așa cum rezultă din reportajul video transmis în direct de redacția publicației online „Rezistența.ro”, rămășițele umane au fost aruncate într-o groapă de gunoi pe care muftiul în denumește „osuar” și pentru care nu își asumă responsabilitatea, în schimb, fiecare mormânt profanat este vândut cu suma de 2000 lei pentru ca alt decedat să-i ia locul.
♦ 
La scurt timp după ce cazul a fost dezvăluit în presă, pentru a-și ascunde culpa de profanator de morminte, muftiul Iusuf Murat a dispus betonare osuarului, abandonând printre gunoaie mii de oase provenite din scheletele umane dezgropate, în loc să degajeze osemintele din gunoaie și să le înhumeze prin oficierea unui ritual specific.
♦ 
În contradicție cu Regulamentul de Organizare și Funcționare a Cimitirelor, Iusuf Murat liderul Cultului Musulman din România, perseverează în a neglija atribuțiile ce îi revin, aducând grave prejudicii patrimoniului.
♦ 
În acest sens menționez cimitirele transformate în veritabile jungle amazoniene și cele peste 30 de cimitire abandonate, peste 10 moschei dobrogene lăsate în paragină, dintre care, prin îngăduința iresponsabilă a muftiului Iusuf Murat, cea din cătunul Recep Kuyusu a fost transformată în cocină de porci , contrar religiei Islam care interzice consumul cărnii de porc.

ACUZAȚIILE MUFTIULUI IUSUF MURAT PRIVIND TEOLOGUL BARI NERDIN

♦ Acuzațiile la adresa reputatului teolog Bari Nerdin, au fost inițiate de însuși Iusuf Murat, care, prin dresa nr. 271/ 2007, a sesizat autoritățile abilitate, urmarea constând în efectuarea de descinderi și controale amănunțite, dar fără constatarea de nereguli în activitatea acestuia.
♦ 
În privința imamilor, informațiile despre cei 35 de imami se află publicate inclusiv pe site-ul oficial al Secretariatului de Stat pentru Culte.
♦ 
În situația în care muftiul Iusuf Murat le consideră ca fiind eronate, atunci cine este vinovat?
♦ 
Despre înmormântările fără ritual specific, aceasta informație poate fi confirmată de enoriașii musulmani din Călărași, care se plâng că muftiul Iusuf Murat refuză să le asigure un imam pentru a-și îngroape rudele.
 Dovedit a fi un plagiator înrăit, Iusuf Murat susține nepotismul și infracționalitatea în cadrul Clerului Musulman. În acest sens, ani de zile numitul Levent Dede (necalificat în Teologie Islamică), a fost angajatul Muftiatului în funcția de imam, iar în singura localitate din România (Fântâna Mare, jud. Constanța), populat exclusiv de minoritatea turcă, ani de zile funcția de imam a deținut-o necalificații și elevii de la Seminarul Musulman din Medgidia.
♦ 
În tot acest timp, imamii care nu se supun fărădelegilor impuse de muftiul Iusuf Murat sunt dați afară din parohii și din cadrul Clerului. Precizez că Iusuf Murat i-a retras dreptul de a profesa ca imam inclusiv fostului muftiu Bagîș Șanghirai, în timp ce rudele și acoliții muftiului sunt promovați din provincie la oraș, ca răsplată pentru acuzațiile de adulter.

ACTIVITATEA INFRACȚIONALĂ A MUFTIULUI IUSUF MURAT

♦ Prin faptele și caracterul său, numitul Iusuf Murat, care deține fraudulos funcția de muftiu, este departe de a fi un cetățean onest și un reper pozitiv, demn de urmat, personajul fiind în stare de cercetare în două dosare aflate la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța.
 Prima plângere are ca obiect onorariul apărării în speța Geamiei Hunchiar, ocazie cu care a fost achitată suma de 50.000 euro, din care pentru 26.500 de euro deținem dovezi irefutabile privind ne-contabilizarea sumelor.
 A doua plângere are ca obiect falsul intelectual și profanarea de morminte, urmând să depunem o altă plângere pentru săvârșirea infracțiunilor de spălare de bani, săvârșite cu ocazia modernizării celor 57 de moschei din România cu sisteme electrice de încălzire prin pardoseală și profanarea a mii de morminte musulmane din Cimitirul Musulman „Intim din Constanța.
♦ Precizez că lăcașele de cult care au beneficiat de acest proiect, finanțat de Organizația Guvernamentală TIKA – Turcia, nu dețin acte de proveniență, certificat de conformitate, de execuție și garanția lucrărilor, acestea fiind executate cu încălcarea flagrantă a normelor în domeniu și fără avizele ENEL (privind puterea instalată) și ale I.S.U. Constanța.
♦ Despre infracțiunile prezentate mai sus, săvârșite de muftiul Iusuf Murat și colaboratorul acestuia, Eserghep Gelil, precum și susținătorii acestora autohtoni și oficiali din Turcia, am sesizat tot ce presupune autorități abilitate, însă, de peste un an, nimeni nu se implică să ia măsurile ce se impun, pentru anihilarea mafiei tătărești din România.
 Sesizând Secretariatul de Stat pentru Culte, domnul secretar de Stat Victor Opaschi, a preferat să tolereze atât infracțiunile penale, cât și pe cele îndreptate împotriva credinței divine, săvârșite de muftiul Iusuf Murat.  În acest sens mi-a trimis un răspuns, dovedind că nu are nimic de-a face cu rolul instituției pe care o conduce.
 Am sesizat și Direcția Națională Anticorupție, dar doamna L. C. Kovesi a preferat și preferă să nu se ocupe de această sesizare, dat fiind vorba de deturnare unui milion de euro (în 2016) din bugetul de Stat, sumă cu care a fost bugetat ilegal U.D.T.T.M.R.
♦ 
Menționez că această infracțiune a fost posibilă prin implicarea directă a secretarului de Stat Amet Aledin, care a girat ilegal bugetarea, în condițiile în care U.D.T.T.M.R. avea Conferința Națională din 2015 și Congresul Național din 2016, anulate prin sentințe definitive pronunțate de instanțele judecătorești!
♦ 
De asemenea, ținând cont că sunt plătiți să verifice cheltuirea banului public, am sesizat Curtea de Conturi, dar nici instituția condusă de dl. Nicolae Văcăroiu nu a dispus măsuri specifice ca să „deranjeze” mafia tătărească din Dobrogea, pentru recuperare prejudiciului de un milion euro.
 Astfel, urmare a unui răspuns evaziv, de aproape un an de zile autoritățile abilitate din România par că preferă să facă front comun cu infractorii, în loc să își îndeplinească atribuțiile ce le revin, timp în care corupții și corupția instituționalizată fac parte din cotidian.
♦ 
Sesizând Guvernul României despre imixtiunile oficialilor din Turcia, am primit un răspuns prin care mi s-a adus la cunoștință că petiția a fost înaintată Ministerului de Externe, însă nimic concret nici până în prezent.
♦ 
Mizând pe corectitudinea instituției prezidențiale, privind îndreptarea erorii comise de fostul președinte Traian Băsescu – semnatarul Decretului nr. 9597/ 2005, prin care numitul Iusuf Murat a fost recunoscut ca muftiu al Cultului Musulman din România, fără ca acesta să dețină studiile echivalate și recunoscute de Statul român, m-am adresat Administrației Prezidențiale, sesizându-l pe actualul președinte Klaus W. Iohannis.
♦ Precizez că muftiul Iusuf Murat este școlit La Edirne și Universitatea de Teologie Islamică „9 Mai” Samsun – Turcia și execută ordinele „sultanatul” condus de Regep Tayyp Erdogan, un caz concret fiind mega-moscheea ce se dorește a fi construită la București, contrar voinței poporului român.
 Prin răspunsul oferit, instituția prezidențială a declinat cazul către Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, instituție de la care nu mă aștept la o soluționare favorabilă.
♦ 
Așa cum am dovedit cu documentele atașate în link-urile prezentului comunicat de presă, fac apel prin dvs. către toți cetățeni României și, în mod special, către cei care dețin înalte demnități, să dea dovadă de patriotism, simț civic, dragoste de țară și neam și respect pentru eroii care s-au jertfit pentru glia străbună.

 

Activist civic român, de religie musulman,
          Ali Ibraim                              20.09.2017          

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.