Regimul Erdogan: ce nu poate dobândi prin forță, cumpără !

Dacă în țara de origine și-a dobândit notorietatea de dictator absolut, Recep Tayyip Erdogan pentru a fii ridicat în slăvi și-a propus să cumpere tăcerea unor jurnaliști prin marionetele sale diplomatice din România, confundând liderii comunității turco-tătare și cel religios, cu directorul editorial al cotidianului România Liberă.
«În contextul sutelor de mii de turci scoși în stradă sâmbătă pentru a „comemora” un an de la „tentativa de puci” din 15 iulie 2016, Sabin Orcan punctează că, după cum arată un raport al Centrului Stockholm pentru Libertate, așa zisul puci a fost organizat chiar de regimul dictatorului de la Ankara.
„Prin urmare, singurul lucru care poate fi comemorat este moartea democrației în Turcia. După cum puteți vedea mai jos, în analiza organizației Reporteri Fără Frontiere, țara lui Erdogan a devenit în ultimul an cea mai mare închisoare a presei.
Zeci de redacții au fost închise și peste o sută de jurnaliști se află după gratii, sub acuzații dintre cele mai fantasmagorice. Sigur, o să mă întrebați, ce putem face noi, românii, care avem cu totul altele pe cap? Păi, am putea începe, de pildă, să boicotăm vacanțele în Turcia, ca și produsele turcești”, a scris Sabin Orcan»

«Directorul editorial a arătat cum cotidianul România liberă a refuzat o reclamă plătită de Ambasada Turciei: „Eu, împreună cu colegii de la România liberă, în frunte cu Răzvan Chiruţă, am făcut deja ceva.
Deși nu o ducem atât de bine cu banii, am refuzat două-trei mii de euro de la Ambasada Turciei la București. Sumă oferită pentru a cumpăra o pagină în ziarul nostru. Pagină în care trimișii dictatorului voiau să îi aducă elogii la un an de la așa zisul puci. P.S. Sunt în vacanță, deci nu văd celelalte ziare tipărite din România. Sper că nu s-a lăsat niciunul cumpărat cu arginții lui Erdogan”»…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.