Ticăloșiile muftiului Iusuf Murat – în atenția procurorilor și a Administrației Prezidențiale

Despre ticăloșiile lui Iusuf Murat – muftiul Cultului musulman din România, dar și despre imixtiunile Guvernului de la Ankara, am publicat și voi publica până ce autoritățile abilitate vor lua măsurile ce se impun atât în privința îndreptării acestora, cât și pedepsirea celor vinovați.

În acest sens, la data de 11.07.2017, m-am adresat Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța cu o plângere penală, referitoare la infracțiuni de evaziune fiscală (vezi aici).

La 27.07.2017 am revenit cu o nouă plângere penală în care am sesizat mai multe delicte, printre care și cele referitoare la profanările de morminte din Cimitirul Musulman „Intim” din Constanța (vezi aici).

În ce privește plângerea din 11.07.2017, cazul a fost declinat spre competentă soluționare către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța (vezi aici), care a întocmit dosarul de cercetare penală nr. 326/P /2017.

În același stadiu se află și plângerea penală din 27.07.2017  (vezi aici), cu mențiunea că toate aspectele sesizate în cele două plângeri au fost învederate inclusiv instituției prezidențiale (vezi aici):

„Petiția nr. 16183/ 03 august 2017.
«Domnule Ali Ibraim, am luat cunoștință de petiția adresată Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, despre solicitarea dumneavoastră. În vederea analizării problemelor semnalate, petiția dumneavoastră a fost trimisă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța. Urmează ca, în termenul legal, instituția sesizată să comunice – Administrației Prezidențiale și dumneavoastră – soluția adoptată.  Cu stimă, Consilier de Stat, Gabriel-Cristian Piscociu».

La 04.09.2017, m-am adresat Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ Constanța cu două sesizări în care, după caz, am solicitat să mi se comunice despre legalitatea autorizării mausoleului și mormintelor care, în caz de calamitate (incendiu, inundație etc) blochează accesul I.S.U. prin poarta de acces și aleile principale, în Cimitirul Musulman „Intim” din Constanța (vezi aici).

Precizez că cele două sesizări către I.S.U. „Dobrogea“ menționate mai sus, vor fi înaintate spre cercetare Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, ca o completare la plângerea penală din 27.07.2017 aflată în curs de urmărire penală.

Totodată, voi sesiza despre temeinicia protocolului încheiat între Muftiul Iusuf Murat și Guvernul de la Ankara privind suplimentarea de către Statul turc a salariilor Clerului Musulman cu 100 de dolari/ lună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.