Ștefan Marius: primarul muzeului în aer liber – Fântâna Mare.

Featured Video Play Icon

La 58 km de orașul reședință de județ Constanța, se afla comuna Independența și cele 4 sate aferente: Fântâna Mare, Movila Verde, Olteni și Tufani, unde civilizația secolului XXI a rămas doar un vis frumos și probabil, așa va rămâne până ce cei 3121 de locuitori vor avea un primar și consilieri preocupați de soarta acestora.
Votați inclusiv de comunitatea musulmană care reprezintă 21,24% din totalul populației, edilul Ștefan Marius, vicele Juncu Nicolae și consilierii locali Agiveli Jasin, Lupu Petrică, Clinciu Petrică, Stoicescu Dorin, Munteanu C. Mihaela, Asan Emra, Bogdan Gheorghe, Rașid Șaban, Bogdan Aurel și Flueraru Gheorghe, s-au evidențiat prin lipsă totală față de enoriașii musulmani, la fel ca și predecesorii acestora care au condus destinele comunei, în perioada postdecembristă.
Abandonat de autoritățile locale și de instituția Cultului Musulman, Geamia din Independența ajunsese într-o avansată de degradarea, motiv pentru care, o enoriașă emigrată în Canada ce s-a dovedit a avea teamă divină și respect pentru localitatea de baștină, a virat în contul Muftiatului sumele necesare pentru renovarea lăcașului de cult, însă muftiului Iusuf Murat cercetat penal în dosarul nr. 386/P/2017, a redirecționat fondurile în scopuri de el știute.
În aceste condiții, aceiași persoană a fost nevoită să refinanțeze renovarea, însă de astă dată, de lucrare și administrarea fondurilor s-a ocupat o rudă din Constanța și grație acestor oameni de bine, musulmanii din Independența au o Geamie frecventabilă și nu o ruină așa cum devenise grație autorităților locale și Muftiatului.
Revenind la autoritățile locale, această turmă de impostori se pare că n-au auzit că România este un stat de drept și că au obligația să respectate întocmai legile.., este suficient să accesați site-ul oficial a primăriei și veți constata că acesta nu a mai fost actualizat din 21.10.2016, adică de peste un an de zile.
Tot de atunci, toată „turma” începând cu edilul Ștefan Marius și terminând cu ultimul consilier inclusiv, nu și-au publicat CV-urile, declarațiile de avere și interes.., motiv pentru care am sesizat Agenția Națională de Integritate, de la care aștept un răspuns oficial, urmând să-l public de îndată ce-l voi primi.
La 4 km peste dealul comunei se află cătunul Fântâna Mare reprezentat de consilierii Asan Emra și Rașid Șaban, a căror activitate ștearsă rezultă atât prin lipsa proiectelor în cadrul consiliului, dar mai ales pe teren în propriul cătun catalogat de specialiștii în domeniu ca fiind o nestemată dobrogeana, un adevărat muzeu în aer liber ignorat de autorități de-a lungul timpului.
Lipsa de perspectivă a autorităților locale, pe zi ce trece îndepărtează tinerii de cătunul rupt de realitate și decența facilităților minimale a civilizației contemporane.., utilități precum racordarea la gaze, canalizare și apă curentă în gospodăriile sătenilor, a rămas la stadiul basm despre care se poveste răzleț, cu ocazia alegrilor locale.
Drumul ce leagă cătunul de cimitirul satului, arată ca după bombardamentele din 1944, ca să nu mai pomenim de stare cimitirului nedelimitat și transformat într-o junglă amazoniană prin grija muftiului satanist Iusuf Murat și neglijența autorităților locale, care n-au făcut demersuri pentru ca administratorul (Muftiatul), să ia măsuri de împrejmuire și igienizare.
Muftiul României „pus la zid” la Congresul Mondial al Tătarilor Crimeeni.Ani de zile acest cătun a fost un „cobai” pentru acoliții muftiului satanist Iusuf Murat numiți de acesta să slujească în Geamia din localitate, fără să dețină studii minimale în Teologie Islamică precum levent Dede, sau de către „învățăceii” de pe băncile Seminarului Ataturk din Medgidia.
În tot acest timp, autoritățile locale absente din viața publică, se mulțumesc să aștepte fonduri pentru conservarea și includerea cătunului în circuitul turistic, pe lista UNESCO.., iată de ce îmi permit să-l întreb pe Ștefan Marius și aleșii locali din comuna Independența: mă impostorilor, ați auzit de proiecte europene prin care puteți obține fonduri? Aveți un astfel de proiect pentru comună și satele-i aferente?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.