Muftiul și Sinodul Cultului Musulman din România

► Influența asupra maselor, a fost și este o altă practică prin care anumite state se impun, controlând populația în diferite regiuni ale țării și aici vă pot da două exemple evidente, cel al maghiarimii controlată de Guvernul din Budapesta, respectiv comunitatea turco-tătară strivită între interesele meschine a Guvernului de la Ankara și generozitatea Guvernelor statelor lumii arabe.
► Însă pentru controlul absolut nu este suficient să controlezi liderii comunităților prin coruperea acestora, dacă nu deții controlul asupra instituției și liderului religios.
► Funcția de muftiu și Consiliul Sinodal Șura Islam, au fost repere de demnitate și moralitate până în toamna anului 2005, când și-au pierdut autonomia în fața intereselor Republicii Turcia care, însetat de puterea absolută în stil imperial, prin controlul financiar, au reușit să cumpere influența asupra Clerului musulman.
► În acest sens, urmare unui protocol încheiat între Muftiatul român  și Guvernul turc, fiecare imam primește un bonus lunar de 100 de dolari și asta nu pentru că Turciei i-ar păsa de imamii români, ci pentru a păstra controlul Sinodului votați de Clerul motivat în condițiile de mai sus.
► Cum în acea perioadă corupția din România atinsese cel mai înalt nivel, Guvernul de la Ankara premeditase totul așteptând momentul oportun pentru a-și impune propriul candidat (școlit la Liceul Teologic Edirne și Facultatea de Teologie Islamică „19 Mai” din Samsun), la șefia musulmanilor români.
► Reușind să dețină controlul absolut asupra liderilor comunității turco-tătare, Clerului și Sinodului, a reușit să modifice inclusiv Statutul Cultului Musulman corespunzător cerințelor candidatului impus de Guvernul de la Ankara. În acest sens, a fost de ajuns 2 semnături pentru ca Statutul unui Cult Religios recunoscut de România, să fie modificat printr-un act adițional.
► Astfel, la alegerile din 15 septembrie 2005, Guvernul de la Ankara a reușit să-și impună propriul candidat la șefia musulmanilor români, funcție care a fost validată prin Decretul nr. 959/05.10.2005 de către Președintele Traian Băsescu pe care îl acuz public pentru neglijență în a valida un individ care nu deține studii recunoscute și echivalate de statul român.
► După ce statul turc și-a instalat propriul candidat la șefia Cultului Musulman, toți imamii incomozi au fost îndepărtați din Consiliul Sinodal și din rândul Clerului începând cu fostul muftiu Bagîș Șanghirai, și imamii Derviș Memur, Bagîș Nidal, Gemaledin Demirel (după acela și model prezentat în acest document).., în tip ce rudele muftiului certate cu lege penală și divină, au fost avansați în funcție de Iusuf Murat.
► Despre toate aceste nelegiuiri voi publica într-ul articol ce va cuprinde istoria comunități turco-tătare din România, care va conține dovezi certe de imixtiuni în mod special din parte Guvernului corupt patronat de Tayyp Erdogan, cazuri de evaziune fiscală și alte delicte implementate prin atașații din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.