Kartal (vulturu’ tătăresc) și „gripa” Aurora

Până nu de mult, Kartal era acel „supozitor” pe care-l întâlneai în mai toate kalabalıkurile cu iz tătăresc, unde se evidenția cu un discurs agramat, rostit în portavoce cu volumul la maxim.
Mulți naivi, vedeau în Kartal un tătar dispus să redea pacea și prosperitatea confiscată de „Ghiță și șuberekarii” acestuia, cei care indirect au reușit să ruineze o organizație ce a funcționat legal, până în anul 2016.
Însă, nu mulți tătari conștientizează (chiar și-n prezent), că de fapt, alături de mulți intelectuali care au „roit în jurul leșului tătăresc” numit UDTTMR, a fost Kartal și Gafar Metchiure.., toți aceștia au fost și vor rămâne paria comunități pe care-i va judeca doar istoria, pentru că în România nu mai sunt tătari care să lupte pentru continuitatea culturii și identității etniei.
Mulți îl acuză pe Ghiță și-l fac responsabil nemijlocit pentru ruinarea organizației, dar puțini conștientizează că de fapt nu PRM l-a propulsat la șefia UDTTMR, ci o leapșă de intelectuali printre care Kartal, Turcologu’ turnător, Varol, Aledin, și alții care și-au trădat etnia, crescându-l pe oportunistul Ghiță în pepiniera acestora.
Constat cu bucurie că, o grupare „dezinteresată de ciolan” tătăresc, a conștientizat nocivitatea și caracterul duplicitar a lui Kartal (care se aciuise în grupare) și-n cele din urmă a hotărât să îndepărteze înaripata de la întruniri, pe scurt, la recenta întrunire organizată la Istanbul – Turcia, Kartal nu a participat.., în schimb și-a trimis „suratele” din Medgidia.
Rămân consecvent la părerea că, UDTTMT nu mai poate fii redresată ca entitate juridică și îndemn pe cei cu păsare de tătărime, să se regrupeze într-o nouă formulă din care să nu mai facă parte Ghiță și mentorii acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.