Intelectualii tătari, restanți la conceptul de Hoardă !

Featured Video Play Icon

Copiind atitudinea liderilor politici postdecembriști și reprezentanții minorităților etnice o dată ajunși la șefie, au fost preocupați de interesele personale și de grup, ultimul dintre aceștia după cum bine știți – Gelil Eserghep, a reușit să așterne „tăcerea definitivă” în rândul tătărimii în formă organizată.
În prima decadă a lunii ianuarie 2018, se vor împlini 2 ani de derivă, începând cu această dată peste 28.000 de etnici tătari au fost privați de drepturi fundamentale, respectiv lăsați fără reprezentant în relațiile cu statul și bugetul care le asigura continuitatea tradițiilor, culturii, crezului divin și graiului matern.
Cu mici excepții de la regulă, toți cei ce s-au perindat în fruntea tătărimii s-au dovedit trădători excelând prin dezbinarea propriei etnii, în loc să găsească soluții începând cu aplanarea diferendelor din sânul comunității, respectiv dintre tătarii nogai și crimeeni.
În ciuda statisticilor naționale care situează tătărimea, reprezentativ ca număr de intelectuali, din păcate, în acești 2 ani de derivă, încă nu s-a găsit unul care să pună bazele unei formațiuni noi care să regrupeze tătărimea.., așa cum rezultă din clipul atașat postării, cei mai „răsăriți” dintre intelectuali, își continuă promovarea propriei cariere profesionale având unic scop, cel financiar.., fără o atare preocupare de restul comunității.
Dacă mergi în Azaplar (localitatea Tătaru, jud. Constanța) și întrebi un localnic tătar de prof. Ibram Nuredin sau Sunay Omer, cu siguranță că vor spune că n-au auzit de ei și asta pentru că (repet): intelectualii tătari sunt interesați doar de ghelirul individual și în nici un caz de interesele legitime a tătărimii în formă organizată.
Mă întreb și vă întreb cu ce ajută o carte tipărită cu și despre tătărim? Nu spun că-i un lucru rău, însă printr-o carte tipărită nu putem vorbi de contribuție directă, câtă vreme autorul (intelectual contestat Tasin Gemil), nu face nimic pentru ca propria etnie, pentru ca aceștia să aibă reprezentant legal într-o organizație recunoscută de stat.., un deputat și buget precum a avut odinioară UDTTMR.
Coincidență sau nu, șeful Cultului Musulman din România – satanistul Iusuf Murat cercetat penal în dosarul nr. 386/P/2017, este tot etnic tătar și nu în cele din urmă, un intelectual de marcă – doctorand în Drept Canonic și absolvent al facultății de Teologie Ortodoxă „Valahia” din Târgoviște.
Iată deci, dacă privim istoria postdecembristă a comunității tătare din România, vom constata că această etnie nu a avut un lider capabil să se ridice la nivelul strămoșilor, motiv pentru care se impune o reformare a tradiției privind alegerea liderului comunitar, ca el să fie ales or din rândul intelectualilor absolvenți ai facultăților de Teologie Islamică (altul de cât Iusuf papaz), ori, de ce nu, să-și angajeze un manager care să gestioneze cu adevărat interesele tătărimii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.