Din culisele Muftiatului transformat de Iusuf Murat în sediul Serviciului Român de Informații.

Urmarea unui articol publicat de „Cuget Liber” în care muftiul Iusuf Murat promitea musulmanilor, că în cel mult 2 (două) luni va inaugura noul cimitir din zona „Crețoiu” Constanța.., am fost în locația cu pricina să văd dacă muftiul și-a respectat promisiunea. După cum vedeți din filmările de la fața locului, muftiul Iusuf Murat a mințit întreaga comunitate, motiv ce m-a determinat să merg la sediul Muftiatului în speranța că voi primi niște răspunsuri sincere și autorizate.

Spre surprinderea mea, o dată intrat în sediul din str. Bogdan Vodă nr. 75, muftiul Iusuf Murat mi-a sechestrat telefonul mobil și l-a dus într-o încăpere alăturată, motivând: «nu vreau să am surprize, să fiu înregistrat sau filmat», ceea ce m-a făcut să mă întreb dacă mă aflu într-o instituție a unui cult religios sau a serviciilor secrete(?)!… După ce și-a asigurat confidențialitatea întrevederii, Iusuf Murat și-a chemat aghiotanții înarmați cu replici și documente pe care le-au fluturat ca fiind probe oficiale la întrebările adresate de mine, însă nu mi-au permis să le citesc și nici copii n-au vrut să-mi dea.

Prima întrebare adresată a avut ca obiect cei 12 ani de când se tărăgănează inaugurarea noului Cimitir Crețoiu, la care muftiul Iusuf Murat mi-a răspuns: «în 2005 când am preluat instituția, terenul avea doi proprietari și am întâmpinat greutăți în a-l trece în proprietatea Muftiatului». O minciună mai grosolană și mai odioasă nici nu se putea inventa, pentru că la un colocviu organizat de Grupului Civic din 12.08.2017, la care a participat și fostul muftiu, întrebat fiind, dl. Bagîș Șanghirai a declarat public, precizând că: «terenul deține acte de proprietate pe numele Muftiatului, încă din anii 2003 sau 2004».

Întrebând să-mi indice locul în care sunt depozitate osemintele în prezent, ținând cont că osuarul existent din Cimitirul „Intim” a fost betonat.., muftiul Iusuf Murat mi-a spus că: «recent nu s-au făcut deshumări». Și acest răspuns s-a dovedit la fel de mincinos, pentru că așa cum puteți observa din imaginea alăturată și cele constatate de mine la fața locului, dovedesc că săptămânal cel puțin 1 sau 2 morminte cad victime „plutonului” de profanatori odioși din subordinea lui Iusuf Murat.

Întrebând despre moralitate îndoielnică de care este acuzat, Iusuf Murat mi-a răspuns: «nu-i adevărat, veniți cu dovezi și nu cu vorbe.., drept dovadă la un eveniment recent în Babadag am participat cu familia». Mi-am permis să-l întreb și despre apetitul de alcool, evident că muftiul a negat sunând că: «nu-i adevărat, n-am băut și nu beau alcool».

Văzând că nu încetez tirul întrebărilor, a intervenit un consilier sau secretarul Muftiatului (nu știu exact), care m-a întrebat: «dar muftiul asta nu a făcut nimic bun pentru comunitate?». I-am răspuns că nu contest și nu pentru asta am venit, ci pentru a afla răspunsul la o sumedenie de lucruri nedemne, ce contravin religie musulmane pe care domnul Iusuf Murat o reprezintă în calitate de Muftiu al României.
Muftiul României „pus la zid” la Congresul Mondial al Tătarilor Crimeeni.Am întrebat și despre aportul financiar sau material a lumii arabe privind achiziționarea unor sedii, renovarea sau/și construirea unor Minarete și Geamii, la care Iusuf Murat mi-a răspuns:«arabii nu ne-a ajutat cu nimic, singurul stat care ne-a ajutat este Turcia». Și acest răspuns este învăluit în minciună ordinară pentru că inclusiv sediul Muftiatului a fost achiziționat și modernizat cu donații arabe (230 mii $), plus Geamia din Tomis Nord, cea din Năvodari, din Eforie-Nord, Geamia din 23 August, cea din Ciocârlia, etc, precum și zeci de Minarete care au fost construite cu fonduri donate de lumea arabă, Iusuf Murat le-a ignorat după un calapod incalificabil.
Fiți convins că, întrebat fiind muftiul Iusuf Murat va ignora și cele de mai sus, pentru că la asta se pricepe cel mai bine.., cel puțin asta-mi e concluzia.

By: Duniamin Ghiuve.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.