Comitetul din umbra anonimatului

      Atlas de Mitocanie Urbana-Anonimul de Forum

În speranța că va fi citită de toată comunitatea, atașez mai jos documentul transmis de către un pretins «Comitet de inițiativă pentru stoparea abuzurilor din conducerea U.D.T.T.M.R.», în care, se face o trecere în revistă a evenimentelor postdecembriste privind tătărimea în formă organizată.
Majoritatea aspectelor menționate în «Scrisoarea deschisă către tătarii din România», sunt cât se poate de adevărate, însă nefiind asumat de pretinșii membrii ai Comitetului, documentul pare a fii tipic „gelilist” precum Convocatorul nr. 132/17.04.2017, din care lipsește semnătura reprezentantului.
În ciuda anonimatului, prin disculparea privind degenerarea situației tătărimii în formă organizată, putem deduce cu ușurință că autorul scrisorii este nimeni altul de cât domnul profesor universitar dr. Tasin Gemil – fondatorul fostului UDTTMR.
Analizând cu multă atenție conținutul scrisorii, printre rânduri am constat o serie de abateri impardonabile pentru istoric consacrat.., cum ar fi recunoașterea Consiliului Reprezentanților și a lui Eserghep Gelil ca «președinte» de organizație, titrarea U.D.T.T.M.R. ca fiind o entitate juridică solvabilă, relațiile diplomatice a pretinsului președinte cu „sultanatul de la Ankara” și nu în cele din urmă, identitatea istorică a tătarilor, considerând Crimeea ca fiind ținutul tătarilor din «moși-strămoși».
În cele ce urmează, voi încerca să fac o trecere în revistă câte se poate de documentată și realistă, explicând carențele autorului scrisorii, care, în sau necunoștință de cauză „îmbălsămează” adevăruri contemporane și istorice privind tătărimea la modul general și comunitatea din România în particular:
– Motive temeinice pentru care Eserghep Gelil nu trebuia recunoscut ca fiind liderul tătarilor români, la fel și membri Consiliului Reprezentanților U.D.T.T.M.R., ca fiind staff legitim;
Expirarea de drept a mandatelor de 4 ani, în luna iulie 2016;
Anularea Hotărârii nr. 01 din data de 09.01.2016 a Congresului Național UDTTMR, prin Hotărârea definitivă nr. 8286/2016 pronunțată de Tribunalul Constanța;
Dezinvestirea președintelui și staff-ului U.D.T.T.M.R; prin Sentința nr. 4241/2017 s-a dispus înregistrarea în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor aflat la grefa Judecătoriei Constanța a modificărilor survenite conform Sentinței nr. 8286 din 23.06.2016.
– deriva irecuperabilă în care se află U.D.T.T.M.R., este mai mult de cât oficială.., așa cum am dovedit mai sus la litera , și , nimeni nu mai are calitate să emită, să organizeze evenimente, manifestări, sau Congres Național pentru desemnarea reprezentanților în Consiliul Director la nivel central și Filiale, sau a liderilor de filiale și a uniunii.
Mai mult de cât atât, să nu uităm că, Congresul U.D.T.T.M.R. organizat ilegal la data de 20.05.2017 de pretinsul președinte Eserghep Gelil, precum și, însăși legitimitatea organizației sunt contestate și atacate în instanță.., e doar o chestiune de timp și vă asigur că soluția autorităților va fi una corectă și anume: U.D.T.T.M.R. nu va mai exista ca organizație cu entitate juridică.
– afinitatea „sultanatului de la Ankara” la care se face referire în scrisoare, este pe deplin justificată ținând cont că, atât turcii cât și tătarii au ca structură genetică Triburile Trucice.., „kök türk” fiind prima atestare a etnonimului ce se regăsește menționat într-o scrisoare trimisă în 585 de împăratului Chinei, lui Isbara.
Ceea ce nu menționează autorul scrisorii, este atitudine conducătorilor tătari începând Hoardele tătărești și terminând inclusiv cu „dinastia gelilistă”.., toți aceștia fără excepții au tăiat în „carne vie” pentru a accede sau păstra poziția de lider.
Ignorarea pretinsului președinte și staff-ului acestui de către „sultanatul de la Ankara”, este condiționată de temerile urmare a cercetărilor în curs efectuate de D.I.I.C.O.T. pentru imixtiuni (acte și fapte penale) și nici de cum un considerent firesc a diplomației din Turcia, care, a colaborat și colaborează în continuare inclusiv cu servantul cu apucături sataniste Iusuf Murat, numit de Ankara la șefia musulmanilor români.
– înainte de a fi cunoscuta sub numele de Crimeea, ea a fost denumita Taurica de către imperiile grec și roman. Acestea nu au fost singurele forțe exterioare care au dominat Crimeea. Peninsula a fost invadata sau condusa de goți, imperiul bizantin și în cele din urmă de mongoli și tătari.
Ca să te pretinzi istoric și să cataloghezi Crimeea ca fiind «patria tătarilor din moș-strămoși», este mai mult de cât descalificant în condițiile în care Poporul Turcic din care s-a desprins tătărimea, a fost localizat în Asia și nici de cum în Crimeea.., după cucerirea acestor teritorii populate de ruși, armeni, gruzinii și greci, Hoardele Tătărești i-au considerat «supuși, de la care au perceput tribut», cel puțin asta rezultă din consemnările istoriologilor (alții de cât Tasin Gemil).
Cu toate acestea, condamn cu fermitate atitudinea Rusiei față de comunitatea tătară din Crimeea, o Rusie care n-a putut uita atrocitățile Hoardele Tătărești care reușise să le cucerească teritoriile și orașele, lăsând în urmă „praf și pulbere” și munți de cadavre de oșteni și civili, așa cum de altfel au procedat în toate ținuturile invadate de-a lungul vremii.
Pentru a simplifica cruzimea și dezastrul lăsat în urma invaziilor tătare, vă invit să accesați acest link.., în continuare mă voi rezuma la istoria postdecembristă a tătărimii din România, popor care a șters cu burete trecutul istoric, adoptând și oferind tătărimii drepturi fundamentale, care, prin „grija” liderilor cu mental caracteristic Hanatelor de odinioară, n-au fost capabil să le administreze.
Cert este că principiul „ciolaniadei” a rămas înrădăcinat și în gena tătărimii contemporane.., minciuna, ura, dezbinarea, trădarea, egoismul, nepotismul sunt doar câteva „calități” de care au dat dovadă rând pe rând toți lideri postdecembriști, reușind în cele din urmă să deposedeze peste 28.000 de co-etnici tătari, de buget și deputat.
În opinia mea, redresarea comunității în formă organizată va fi posibilă într-o nouă formulă, din care să nu mai facă parte personaje care, direct sau indirect au contribuit la distrugerea U.D.T.T.M.R-ului, iar dacă analizăm trecutul istoric și cel contemporan raportat la atitudine liderilor, ideal ar fi ca în fruntea comunității să fie ales un lider spiritual sau să fie angajat un manager care să administreze cu adevărat nevoile tătărimii.
În încheiere mă voi opri asupra legalității Filialei București care, potrivit deciziei instanțelor a fost repusă în drepturi pentru perioada de suspendare.., problema se pune ce se va întâmpla după expirarea termenului de suspendare: cine va dispune alegerile la nivel de Filială câtă vreme U.D.T.T.M.R. nu mai are staff și președinte la nivel central?
Iată deci, în viitorul apropiat tot ce este legat de U.D.T.T.M.R. ca entitate juridică, va atrage după sine nulitatea de drept, în temeiul motivațiilor prezentate mai sus la punctul . În aceste condiții, voi cei care vă pretindeți cu păsare de propria comunitate, de ce vă adresați tătărimii din anonimat?
View Fullscreen
View Fullscreen
View Fullscreen
View Fullscreen
View Fullscreen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.