„Ciuleandra” în Satul lui Dimitrie Gusti

Featured Video Play Icon

Chiar dacă n-am studiile doamnei premier Viorica Dăncilă și nu stăpânesc la fel de „bine” limba română.., în simplitatea mea, vă asigur că pot diferenția pluralul: minoritate, minorități.
Ca să fiu pe înțelesul tuturor, vă invit să accesați site-ul Muzeului Satului „Dimitrie Gusti”, unde, printre altele puteți citi: «(…) în perioada 26 octombrie – 28 octombrie 2018, vor fi organizate mai multe manifestări dedicate sărbătoririi Sfântului Dumitru(…), dansuri şi cântece din folclorul minorităților etnice(…)».
Cum de la vorbe la fapte e cale lungă, „chilabaua” din Muzeul Satului a fost inaugurat de „Trupa de călușari” din Alexandria, aceasta fiind singura minoritate care a reprezentat celelalte minorități din România.
Întâmplarea face să mă număr printre minoritățile patriei și nu pot accepta ca etnia turcă din care provin, să fie asemuită și reprezentată la modul oficial, cu și de către țigani, fie ei și deghizați.
Că tot s-a folosit pluralul „minorități”.., n-am auzit și văzut (de exemplu), un artist în costumație de ungur dansând ceardaș!… Oare în România nu mai sunt și alte minorități (ungurii, turcii, tătarii, bulgari, greci, lipovenii, ucrainienii, sârbii, e.t.c.), sau doamna Conf. Dr. Paulina Popoiu a vrut să „tuciurizeze” restul minorităților?
În rest, toată admirația pentru bunul meu prieten Robu George, care cu proprii „gologani” s-a zbătut eroic îmbinând utilul cu plăcutul și zic eu, chiar a reușit grație colaboratorilor și colegilor voluntari din breasla actoricească…
Ca un bun român îmi permit să închei cu o recomandare: stop „țiganizării” minorităților care împart bolta României.., nu-i mai ignorați/discriminați.., după caz, învățați limba română.., măcar pluralul: minoritate, minorități.View Fullscreen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.