Bunăvoința autorităților din Medgidia, oprit de zidul „satanistului” Iusuf.

Featured Video Play Icon

Înainte de 1850, localitatea era un cunoscut târg de cereale în Dobrogea otomană. În această perioadă localitatea s-a bucurat de atenția sultanului Abdul Medgid de la care orașul și-a luat denumirea și care a înzestrat-o cu câteva edificii precum Geamia Mare și Baia Turcească.
După ruinarea economică a tot ce se construise în perioada comunistă, Medgidia se dorește aruncată în „groapa de gunoi a istoriei” și din punct de vedere cultural, în prezent pe harta turistică a orașului existând doar două obiective: Geamia Mare construită între anii 1859-1865 și Biserica cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, edificiu ce datează din 1872, Baia Turcească fiind ștearsă dintre obiective și transformată în groapa de gunoi a orașului.
Cert este că de ani de zile nu s-au găsit soluții legale pentru renovarea acestui monument istoric care, ar fi putut scoate Medgidia din anonimatul turistic și acest lucru s-a datorat în mod special actualului muftiu Iusuf Murat care, de aproape 13 ani „satanizează” instituția Cultului Musulman din România.
Precizăm că: Baia Turcească din Medgidia face parte din Patrimoniul Cultului Musulman din România.
Surse care și-au dorit să-și păstreze anonimatul ne-au confirmat că, toate încercările de a-l convinge pe Iusuf Murat s-au lovit de refuzul acestuia, ultima tentativă consumându-se la finele lui 2017 la Primăria Medgidia, în cadrul unei întrevederi dintre autoritățile locale și Iusuf papaz.
Concret, Primăria i-a cerut lui Iusuf papaz, situația financiară a Muftiatului din care să rezulte indisponibilitatea financiară renovării edificiului, urmând ca pe aceste considerente autoritățile locale să acceseze fonduri europene.
Din păcate, Iusuf Murat a refuzat categoric și nejustificat să divulge situația financiară, motivând că proiectul de renovarea a Hamamului se află în atenția Guvernului din Ankara și urmează să se obțină finanțare prin Organizația guvernamentală T.I.K.A., aceiași Organizație care a spălat milioane cu dotarea celor 57 de Geamii cu instalații de încălzire prin pardoseală, aspecte aflate în curs de cercetare penală.
În concluzie, refuzul „satanistului” Iusuf Murat se rezumă la șpagă și atât.., dacă edificiul s-ar renova cu fonduri europene, cu siguranță acesta n-ar mai primi „dreptul de satanist”…
Cât despre Guvernul de la Ankara și Organizația T.I.K.A.., cum de aceștia de 28 de ani au neglijat renovarea monumentului, ba mai mult au avut ca prioritatea Mega-Moscheea din București?
Prin urmare, nu ne rămâne de cât să cerem oficial autorităților din Medgidia să ne comunice copia documentului adresat Muftiatului Cultului Musulman, prin care și-a exprimat disponibilitatea de a renova Baia Turcească prin absorbția de fonduri europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.