Banca Națională (nu mai este) a României

By: Luci Lucescu Londra.
Ia uitați ce zicea Nea Nicu Văcăroiu (singurul român neaoș adică cu origini românești curate aflat la guvernare în ultimii 27 de ani) într-un interviu- carte din 1998:
“La începutul anului 1997, Guvernul și Banca Națională au acceptat, sub presiunea FMI, punerea în aplicare a două măsuri – deprecierea leului de la 4.035 lei/USD la 8.500 lei/USD şi majorarea dobânzilor la credite de la 70% pe an la peste 200% pe an, măsuri care au provocat punerea în situația de a falimenta a majorității societăților comerciale, indiferent de forma de proprietate. Efectul s-a regăsit în căderea serioasă a veniturilor bugetare, obligând Ministerul Finanțelor să emită pe bandă rulantă noi titluri de stat, cu dobânzi uriașe, chiar şi de 400%. Sigur că în atare situație băncile comerciale au redus operațiunile de creditare a economiei, cumpărând titluri de stat, unde realizau profituri de 4-5 ori mai mari. Şi iată cum, după ce ne-au criticat vehement, într-un singur an, 1997, datoria publică a ajuns la peste 18 mii de miliarde.
Şi acum să discutăm despre o a doua acuzație. S-a spus că eu am ținut cursul de schimb pe loc. Absurd, fiindcă Banca Națională nu-mi era subordonată. S-a trecut însă la această devalorizare masivă – și opinia mea este că ea a fost realizată de Banca Națională în înțelegere cu FMI – care a fost una dintre cele mai mari gafe posibile ale actualei guvernări.”
Cartea se numește” ROMÂNIA – Jocuri de INTERESE” este scrisă de jurnalistul Gheorghe Smeoreanu și are ISBN 973-98873-0-9.
Nea Nicu Văcăroiu recunoaște public că DEVALORIZAREA MONEDEI NAȚIONALE se face întotdeauna la presiunile unor organisme financiare mondiale!
Iarăși nea NICU menționează ce știm deja: PRIMUL MINISTRU al României nu poate să impună absolut nimic BNR.
BNR este INDEPENDENTĂ și are IMUNITATE! Adică face ce vrea, când vrea, cum vrea, fără să dea socoteală!
Paritatea 4.5 RON pentru 1 euro NU ESTE în INTERESUL POPORULUI ROMÂN! PARITATEA SUVERANĂ în condițiile unei SUVERANITĂȚI COMPLETE este de maxim 1:1.
Bulgaria are o PARITATE FIXĂ de vreo 16 ani față de EURO și nu s-a răsturnat planeta!
În colonia România cursul de schimb este FREEFLOAT adică e lăsat “liber” să fluctueze după cum vrea “piața”!
“PIAȚA” înseamnă 37 de infractori cu gulere albe ce se întâlnesc în fiecare dimineață și stabilesc de comun o paritate oficială și curs de schimb la casele valutare astfel încât să jupoaie constat pe români!
Nu există absolut nici un argument matematic, economic sau științific care să ne demonstreze de ce 1 RON este egal cu 0.22 euro!
Există doar o gargară ieftină cu un limbaj de lemn al unor infractori care tot timpul se referă la ei înșiși ca la niște experți iar noi restul trebuie să acceptăm ce ne spun ei fără DOVEZI sau DEMONSTRAȚII!
Prin NAȚIONALIZAREA BNR, poporul român preia controlul economic și astfel își poate ridica imediat standardul de viață!
Dar pentru asta trebuie ca poporul să își dorească să trăiască într-o NAȚIUNE LIBERĂ!
Postare veche de un an!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.